keskiviikko 30. elokuuta 2017

Aurinkoista kankaanpainantaa


Kankaanpainantaa leimaamalla, aurinkoja
Aurinkoinen loppukesän päivä antoi minulle inspiraation kuvioida yhden keittiön astiapyyhkeistä ja myös vauvan harso sai aurinkoisen kuosin. Työpajani perustin kuistille, missä olikin mukava puuhastella auringonpaisteessa. Lämpöäkin vielä riittii mukavasti ja ilma oli täysin tyynni, joten työpisteeni oli paras mahdollinen.

Kankaan kuvioinnin tein leimaamalla ja leiman askartelin softislevystä. Olen aikaisemminkin kuvioinut keittiöpyyheitä samalla tavalla. Edellisestä kerrasta voi lukea täältä. Samalla tekniikalla tein myös entisen asuntomme eteiseen verhot. Siitä voit lukea lisää täältä
Softiksesta on helppo leikata ja muokata haluamansa kaltaisia leimasimia. Itse olen tähän mennessä tehnyt vain melko pieniä leimasimia, mutta uskon että siitä voisi tehdä myös hieman isompia kuvioita. Toki leimaaminen saattaa tällöin muuttua hankalammaksi. Mutta ainakin näiden suht pienien kuvioiden leimaaminen/painaminen kankaalle on minusta todella mukavaa ja rentouttavaa puuhaa. Ja pidän leimojen jättämästä jäljestä. Jokainen kuvio on yksilö ja näyttää hieman erilaiselta kuin vieressä oleva kaveri. Työssä näkyy kädenjälki:)
Softiksesta tehty kankaanpainanta leima
Keittiön astiapyyhe oli jo muuttunut reinoistaan hieman aaltoilevaksi, joten laitoin auringot haluamaani järjestykseen silmämääräisesti. Niiden ei mielestäni tarvitse olla viivasuorassa, koska pyyhekin on käsityötä eikä sekään ole ihan justiinsa. Siinä ovat nyt sievästi vinksallaan sekä pyyhe että auringot:) Harson kanssakaan en ollut turhan tarkka, vaan laitoin siihenkin kuviot silmämääräisesti. Ja minusta näistä tuli oikein hyvät:)
Kankaanpainantaan aurinkoleimasimella
Keittiöpyyhe kuvioitu leimaamalla
Vauvaa varten hankittuja harsoja minulla on useampia. Niissä olen tehnyt mielessäni jaon kuvioituihin/värillisiin ja täysin valkoisiin. Valkoisia aion käyttää kestovaipoissa ja kuvioidut/värilliset tulevat muuhun käyttöön. Valmiiksi kuvioituja/värillisiä harsoja sain muutaman valmiina, mutta koska kaipasin vielä pientä lisäystä tähän ryhmään, kuvioittin itse yhden harson lisää. Nyt niitä on toivon mukaan tarpeeksi. Keittiöpyyheeni taasen ovat pääasiassa valkoisia, joten nyt sain joukkoon yhden uuden kuvioidun version. Nyt meillä paistaa aurinko pilvisinäkin päivinä:)

Kankaiden painanta/kuviointi on mielenkiintoista ja lopputuloksesta tulee aina hieman yllätys. Haaveissani on opetella tekemään painoseuloja, joilla saisi aikaiseksi myös monimutkaisempia painokuvioita. Vielä en ole saanut aikaiseksi perehtyä asiaan, mutta ehkä jonain päivänä... Kankaiden kuviointi tekee niistä ikään kuin aivan uusia. Tämä kuvioimani keittiöpyyhekin on nyt kuin uusi ja se on yksi suosikki pyyheistäni. Varmasti käytössä vielä niin pitkään kuin kangas vain pesua ja käyttöä kestää:)
Kankaanpainannalla kuvioitu harso
Kankaanpainannalla kuvioitu keittiönpyyhe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti