torstai 3. heinäkuuta 2014

Kesäistä raparperisimaa

Tämä raparperisima oli kerrassaan herkullista! Tein sitä yhden satsin ja se tuli juotua hujauksessa niin oli juoma kesäistä ja hyvän makuista. Tätä teen taatusti toistekin, niin hyvin se maistui kaikille sitä maistaneille.

Ainekset raparperisimaan:
- 5l vettä
- 1 1/2l raparperin paloja
- 0,5kg fariinisokeria
- 0,5dl sitruunamehua
- 0,25tl hiivaa

Kaada noin puolet vedestä kattilaan raparperin palojen kanssa. Keitä raparpereja noin 20 minuuttia. Siivilöi muodostunut raparperimehu puhtaaseen astiaan. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita niin kauan että sokeri liukenee. Sokerin liuettua lisää joukkoon loppu vesi ja sitruunamehu. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen tilkkaan vettä ja sekoita mehun joukkoon. Anna seistä yksi vuorokausi huoneenlämmössä, pullota ja anna valmistua noin 1 viikko.
Noin viikossa sinulla on maistuvaa raparperisimaa, jei!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti