Viikonlopun vieraille leivoin suolaista piirakkaa. Vieraissa oli mukana sekä lihansyöjiä että kasvissyöjiä, joten tein kaksi erillistä piirakkaa. Pohja oli molemmissa sama, täytettä muokkasin haluamallani tavalla. Minusta tämän piirakan pohja on todella hyvä ja maukas. Aion käyttää sitä toistekin ja vaihdella täytteen aineksia aina mielialan mukaan:) Ohjeesta tulee pellillinen.
Pohja:
- 5dl vehnäjauhoja
- 150 voita
- 1tl suolaa
- 2tl leivinjauhetta
- 1prk kermäviiliä
Täyte:
- 2dl ruokakermaa
- 1dl maitoa
- n. 150g emmental raastetta
- 3 kananmunaa
- hienonnettua persiljaa
- kinkkua/pekoni/ savun makuista tofua
- kirsikkatomatteja
- mustapippuria
Pohja: Kuivat aineet sekoitetaan/nypitään kermaviilin ja huoneenlämpöisen voin joukkoon. Kun taikina on tasainen, levitetään se taisaisesti vuokaan.
Täyte: kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja kaadetaan pohjan päälle. Täytteen aineita olen vaihdellut melko monella tavalla. Aina olen pitänyt mukana ruokakerman, maidon, juustoraasteen ja kananmunat. Muita aineita olen vaihdellut haluamallani tavalla.
Paista 225 asteessa noin 35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti