sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Viikonloppuna herkutellaan suklaamoussella

Sain erityisen hyvän vieraan viikonlopuksi ja sen kunniaksi piti panostaa ruokatarjoiluun tavanomaista enemmän. Jälkiruuaksi valitsin suklaamoussen, minkä tekoa kokeilin nyt ensimmäistä kertaa. Aineksista päätellen tämä on todellinen energia- ja rasvapommi, mutta eipä sen väliä kun vain harvoin nauttii tämän kaltaisia herkkuja. Se on herkullista ja todella täyttävää!

6-8 annosta:
- 200g tummaa suklaata
-50g voita
-2 kananmunaa
-ripaus suolaa
-1dl sokeria
-2dl kuohukermaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaisista  vaahto ja lisää joukkoon sokeri loppuvaiheessa. Kun suklaa-voiseos on jäätynyt huoneenlämpöiseksi lisää joukkoon keltuaiset ja ripaus suolaa. Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kulhossaan. Sekoita valkuais- ja kermavaahto suklaaseokseen nuolijalla laitoja myöten nostellen. Nosta vaahto jääkaappiin jäähtymään vähintään 30 minuutiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti