Kirpeänä pakkaspäivänä lämpimän keiton kanssa maistuu herkulliselta juuri leivotut juustotangot! Ohje on helppo ja nopea. Sitä voi muuttaa ja varioida mieleisekseen käyttämällä erilaisia juustoja. Voimakkaan makuiset juustot ovat minusta parhaimpia. Mieto emmental ei kunnolla maistu, mutta antaa toki pehmeyttä makuun. Parhaita nämä ovat heti sellaisenaan, mutta maistuvat myös jäähtyneinä myöhemmin nautittuna.
Taikina, noin 45 tankoa:
- 25g hiivaa
- 3dl vettä
- 1rkl rypsiöljyä
- 1tl suolaa
- 2dl juustoraastetta
- 6-7dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
Voiteluun:
- kananmuna
Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, juustoraaste ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota noin 40 minuuttia.
Kumoa taikina jauhetulle alustalle ja jaa se 45 osaan. Pyöritä palat kapeiksi tangoiksi, noin 15-20cm pitkiksi. Nosta tangot leivinpaperilla peitetyllä pellille ja voitele vatkatulla kananmunalla.
Paista 250 asteessa noin 8 minuuttia. Anna niiden jäähtyä ritilällä.
Leipomisen ansioista kodissa tuoksuu kotoisalle ja herkulliselle! Leipojan paras palkka on vastaleivotut leivonnaiset. Touhutessa tulee usein nälkä. Hyvältä nämä maistuivat keiton kaverina!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti