tiistai 21. tammikuuta 2014

Mausteiset hunajapikkuleivät

Tänään koitin tehdä minulle uusia pikkuleipiä. Nämä ovat maultaan hyvin pehmeitä ja sopivatkin varmasti melkein makuun kuin makuun. Kovin juhlavia nämä keksit eivät ole. Minusta ne ovatkin hyviä arkikeksejä kahvin kanssa nautittuna. Ainut huono puoli, minkä keksin, on se että ne tuntuvat sormiin melko rasvaisilta. Joten määräänsä enempää ei näitäkään keksejä tule syödä:)

Taikina, noin 30 keksiä:
- 125g vehnäjauhoja
- 1tl kanelia
- 1/4tl inkivääriä jauheena
- 75g voita paloiteltuna
- 4rkl juoksevaa hunajaa

Siivilöi jauhot ja mausteet kulhoon. Nypi joukkoon voi sormillasi, kunnes taikina muistuttaa leivänmuruja.
Lisää hunaja ja sekoita kevyesti tasaiseksi massaksi. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan noin puoleksi tunniksi.
Muotoile taikinasta pieniä palloja ja aseta pallot leivinpaperilla peitetylle pellille. Voit painaa palloja kevyesti lyttyyn. Jätä kekseille tilaa levitä uunissa.
Nosta pelli noin 10 minuutiksi jääkaappiin, jotta taikina kovettuu uudelleen. Tämän jälkeen paista keksejä 180 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kullankeltaisia. Keksien kannattaa antaa jäähtyä pellillä hetki, ennen kuin yrittää siirtää niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti