Tänä vuonna äiti sai pistää suunsa makeaksi kaneliomenakuppikakuilla. Resepti on helppo. Voit myös leipoa nämä kuppikakut täysin vegaanisina valitsemalla rasvaksi kasvisrasvan.
Taikina:
- 100g voita/margariinia
- 2dl omenamehua
- 2dl (hapanta) omenaa raasteena
- 4dl vehnäjauhoja
- 1 1/2dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 2tl kanelia
- 1 1/2 tl ruokasoodaa
Kuorrutus:
- 100 voita/margariinia
- 4dl tomusokeria
- 1tl vaniljasokeria
- kiehautettua vettä
- kanelia
Sulata voi ja sekoita joukkoon omenamehu sekä omenaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen taikinaa varovasti käännellen. Jaa taikina muffinsivuokiin (noin 12 kappaletta) ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Anna kakkujen täysin jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrutetta varten vaahdota voi kevyesti. Lisää joukkoon tomusokeri. Jos seoksesta tulee liian paksua pursotettavaksi, ohenna sitä varovasti kiehautetulla vedellä. Pursota kuorrutus kuppikakkujen päälle ja ripottele vielä päälle kanelia.
Ja sitten suut makeaksi kahvin kera:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti