tiistai 4. marraskuuta 2014

Appelsiinipullat

Koetin antaa pullille uutta ilmettä ja makua tekemällä taikinan appelsiinimehuun. Appelsiini maistuu pullissa melko miedosti, mutta teki pullista jotenkin tavanomaista makeampia. Pullia maistaessa tuli hieman sellainen olo, että ei soisikään pullaa. Kokeiluna tämä oli mielenkiintoinen ja pullat olivat kyllä oikein maistuvia, mutta eivät ehkä kuitenkaan oikeita pullia:) Mutta kannattaa kokeilla jos haluaa hieman erilaisempia pullia kuin tavallisesti.

- 5dl appelsiinituoremehua
- 50g tuorehiivaa
- 1dl sokeria
- 1/2tl suolaa
- 1tl pomeranssinkuorta
- 3/4dl rypsiöljyä
- noin 12-14dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi, murenna ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää joukkoon sokeri, suola ja pomeranssin kuori. Lisää jauhoja taikinaa vaivaten, kunnes taikina on sopivan pehmeää. Lisää lopuksi öljy. Anna kohota huoneenlämmössä noin kaksinkertaiseksi. Pyörittele taikinasta pikkupullia (noin 25kpl) ja kohota pellillä liinan alla. Voitele kananmunalla ja ripottele koristeeksi mantelilastuja. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti