tiistai 27. tammikuuta 2015

Broiler-pestolasagne

Broiler-pestolasagne lautasella
Pakastimessani oli vielä ainakin yksi rasia omatekoista pestoani ja halusin tehdä siitä helppoa arkiruokaa. Kokeilin broiler-pestolasagnea.

- 9 lasagnelevyä
- n. 600 g broilerisuikaleita
- 1 sipuli

Kastike:
- 3 rkl juoksevaa rasvaa tai voita
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 8 dl maitoa
-  n. 100g juustoa
- 1 dl pestoa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl suolaa

Paista broilerisuikaleet ja hienonnettu sipuli kypsäksi. Mausta haluamallasi tavalla.
Valmista kastike. Kiehauta jauhot sulassa rasvassa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna varovasti, kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon juusto, pesto ja mustapippuri. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Kaada voideltuun vuokaan kastiketta ja lado päälle kolme lasagnelevyä. Lisää päälle kastiketta ja broileri-sipuliseosta. Tee samanlaisia kerroksia, päällimmäiseksi juustokastiketta.
Kypsennä 200 asteessa n. 45 min. Peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.

Tämä lasagne oli mielestäni sopivaa arkiruokaa. Se oli hyvää muttei super herkullista joten sitä tulee syötyä vain sen verran että tulee kylläiseksi:) Yhden kastikkeen tekeminen sujui melko nopeasti ja lopuksi piti vain odottaa kypsymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti