torstai 29. tammikuuta 2015

Helppo pannuleipä

Pannuleipä jäähtymässä ritilällä.
Tämä pannuleipä on helppo ja nopea tehdä. Taikina painellaan uunipannulle kohottamisen jälkeen, mikä tekee leipomisesta nopeaa. Itse laitoin leipäni isoon korkea reunaiseen uunipelliin. Pelti oli ehkä hieman liian iso sillä leipä jäi hieman lättänäksi. Seuraavalla kerralla käytän pienempää uunipannua. Maultaan leipä on mielestäni ok:) Ei siis huippu herkullista, mutta ei missään nimessä pahaakaan. Leipää tulee varmasti tehtyä uudelleenkin, koska sen valmistaminen oli niin helppoa ja maku oli kuitenkin kohdillaan.

- 50g hiivaa
- 5dl maitoa
- 2rkl hunajaa
- 1rkl suolaa
- 1dl pellavansiemeniä
- 4 1/2dl ruis(sihti)jauhoja
- noin 7dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää hunaja, suola, pellavansiemenet, ruisjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Säästä jauhoja vähän leipomiseen. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa astian reunoilta. Anna taikinan kohota leivinlinalla peitettynä noin 40 minuuttia.
Peitä uunipannu leivinpaperilla. Painele taikina leivinpaperin päälle uunipannuun ja tee taikinaan ruudut taikinapyörällä tai lastalla. Anna kohota noin 30 minuuttia. Paista uunin alatasossa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. 
Pannuleipä jäähtymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti