tiistai 7. heinäkuuta 2015

Lihavoileipäkakku

Lihavoileipäkakku
Kesällä voi hieman kerkutella, eiks niin?:) Meillä herkuteltiin jokin aika sitten voileipäkakulla. Makean syöjät olivat vähissä, mutta jotain hyvää teki mieli, niinpä tein meille voileipäkakun. Se oli kyllä oikein herkullista. Kooltaan siitä tuli hieman turhan iso kahdelle hengelle, mutta selvisimme kuitenkin:)

Aineet:
- 15 viipaletta paahtoleipää
Kostuttamiseen:
- maitoa
Lihatäyte:
- 100g (palvi)kinkkua
- 1/2 paprika pieninä kuutioina
- 2 rkl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
-  100g maustamatonta tuorejuustoa
Pestotäyte:
- 1/4 kurkkua pieninä kuutioina
- vajaa 1/2rkl basilikaa
- 2rkl pestoa
- 100g kevyttuorejuustoa
Pinnalle:
- 200g yrteillä maustettua tuorejuustoa
- Koristeet: kirsikkatomaatteja, basilikanlehtia, kinkkuviipaleita

Tee ensin erikseen molemmat täytteet. Poista leipäviipaleista reunat ja tasoita viipaleet samankokoisiksi.
Levitä kolme viipaletta vuokaan tai folion päälle. Kostuta leivät maidolla. Laita päälle noin puolet lihatäytteestä. Leivitä täytteen päälle kolme leipäviipaletta. Kostuta leipäviipaleet ja laita niiden päälle noin puolet pestotäytteestä. Laita päälle jälleen kolme leipäviipaletta ja kostuta ne. Levitä päälle loput lihatäytteestä. Laita seuraavat kolme leipäviipaletta, kostuta ja päälle loput pestotäytteestä. Päällimmäiseksi kolme leipäviipaletta.

Peitä vuoka kelmuun tai kääri folio tiukasti kiinni. Nosta kakki jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
Tarjoulupäivänä poista kakku vuuasta/foliosta ja nosta tarjouluvadille. Levitä kakun päälle sulatejuusto lastalla. Koristele haluamallasi tavalla.
Lihavoileipäkakku
Lihavoileipäkakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti