keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Suklainen kuivakakku

suklaakuivakakku
Mieleni teki herkutella, niinpä leivoin suklaakuivakakun:) Olen kokenut kuivakakkujen leipomisen aina hieman hankalaksi, koska usein ne jäävät vuokaan kiinni ja repeityvät kun koitan saada ne irti vuuasta. Tällä kertaa selvisin kuitenkin hyvin! Annoin kakun jäähtyä uunista oton jälkeen noin 15 minuuttia sen jälkeen kastelin vielä pienen pyyheen kylmällä vedellä ja pidin pyyhettä vuuan ympärillä hetken ennen kakun kumoamista. Jippii! Kakku tuli kokonaisena vuuasta pihalle!

Taikina:
-200g voita
- 2,5dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 170g tummaa suklaata rouheena
- 2tl leivinjauhetta
- 2tl vaniljasokeria
-1-2 rkl kaakaojauhetta
-2dl kermamaitoa (puolet maitoa, puolet kermaa)
- 4,5dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeria vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen kermamaidon kanssa taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia.

Koristukset päälle ja ei muuta kuin herkuttelemaan!:)
Suklaakuivakakku
Suklaakuivakakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti