perjantai 15. tammikuuta 2016

Voileipää vuohenjuustolla ja avokadolla

voileipiä vuohenjuustolla ja viinirypäleillä
Halusin tarjota vieraille jotain suolaista. Päädyin tekemään voileipiä Marttojen ja Fazerin ohjeella. Näistä tulikin todella herkullisia! Kun olin lapsi, isoäiti tarjosi aina kahvin kanssa valmiiksi tekemiään voileipiä. Ne olivat niin herkullisia, että ei tosikaan! Nykyään leivät on usein korvattu jollain makealla leivonnaisella. Itse pidän suolaisesta melkein enemän ja taidan alkaakin suosimaan kahvipöydässäni erilaisia täytettyjä leipiä:)

Fazer Alku vuohenjuustolla ja viinirypälesalsalla

- 4kpl Fazer Alku Kaurapala-leipää
- 150g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
- 500g tummia siemenettömiä viinirypäleitä
- 1kpl pieni punasipuli
- 1rkl balsamiviinietikkaa
- tuoretta persiljaa

Paahda Alku Kaurapalat kevyesti uunissa tai voileipägrillissä. Leikkaa leivät puoliksi. Halkaise viinirypäleet, silppua sipuli ja persilja. Sekoita viinirypälesalsan ainekset sekaisin. Sipaise pehmeää vuohenjuustoa leipien päälle ja lusikoi leipäpaloille viinirypälesalsaa.
voileipiä vuohenjuustolla ja viinirypäleillä
Avokado kananmuna leivät
-  4kpl Fazer Real Ruis-viipaletta
- 2 avokadoa
- 1lime
- 4 kananmunaa
- ruohosipulia
- suolaa
- mustapippuria
- siemeniä

Keitä kananmunia noin 7 minuuttia ja jäähdytä ne. Voitele leivät avokadolla. Purista leipien päälle hieman limen mehua ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kananmunat lohkoiksi ja asettele leipien päälle. Viimeistele leivät siemenillä ja ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti