Minulla on päiviä, jolloin minulle iskee aivan mieletön makean himo. Mielihalu voi tulla täysin arvaamatta tai se on voinut muhia lievänä pinnan alla jo jonkin aikaa. Yleensä taistelen makean himoa vastaa, sillä usein se menee ohitse, kun hetken odottaa. Mutta toisinaan annan itselleni periksi ja etsin kaapeistani jotain tilanteeseen sopivaa:)
Tässä muutama päivä sitten makean himo iski täysin yllättäen ja antamatta ennakkovaroitusta. Päätin antaa tilanteelle vallan ja kävin kaappieni kätköt läpi. En löytänyt mitään sopivaa, mutta onneksi minulla oli aikaa ruveta leipomaan. Olin jo jonkin aikaa sitten laittanut talteen reseptin murotaikinakekseihin. Ne olivat ohjeen mukaan helppoja ja nopeita leipoa, joten ne sopivat tilanteeseen täydellisesti.
Taikina:-200g voita tai margariinia
-1,5dl sokeria
-3tl vaniljasokeria
-1 kananmuna
-4 ja 1/4dl vehnäjauhoja
-1tl leivinjauhetta
Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan. Joukkoon lisätään kananmuna hyvin vatkaten. Lopuksi lisätään jauho-leivinjauheseos. Keksit pursotin pellille keskikokoisella tyllalla. Kypsennyt 200 asteessa noin 10-12 minuuttia tai kunnes keksit ovat vaaleanruskeita.
Ai että nämä maistuivat hyviltä teekupillisen kanssa! Todellinen apu makean nälkään!:) Eikä näitä tarvinnut ottaa kuin muutama, niin makean himo meni ohitse. Ainakin minulle ne siis hoisivat tehtävänsä loistavasti. Loput laitoin pakastimeen odottamaan vieraita tai seuraavaa hetkeä, jolloin kaipaan jotain makeaa:)
,
Keksit ovat makeita ja melko rasvaisia. Maultaan ne ovat hyvin mietoja, joku voisi ehkä sanoa, että ne ovat jopa hieman mauttomia. Mutta minusta niiden maussa ja koostumuksessa oli jotain herkullista ja miellyttävää. Näistä saa tarvittaessa mukavan ja nopean lisän kahvipöytään. Raaka-aineet ovat sellaisia, että niitä löytyy yleensä aina keittiön kaapista. Laitan siis reseptin talteen ja pidän sen mielessäni. Näitä leipoo tarvittaessa nopeasti ja ne sulavat mukavasti kielen päällä kahvin tai teen kaverina.
Herkullisia hetkiä kuluvaan viikkoon!
Harmi, kun ainesosaluettelo on epäselvä, kun se on laitettu tuohon "ruskean laudan" päälle.
VastaaPoistaTuohon jos lisäisi kookosta, tulisi hyvä maku, taidan kokeilla.
VastaaPoista