perjantai 4. lokakuuta 2013

Punaposkiset karpalot

Kaunis syyspäivä houkuttaa ulkoilemaan. Kaupungista on toisinaan kiva hurauttaa autolla väljemmille vesille. Tällä kertaa päädyin saappaat jalassa seisomaan pienen suon laitaan. Kitukasvuiset männyt seisoivat somassa epäjärjestyksessä ja heinä oli kullankeltaista. Maisemaa hetken tarkkailtuani, ymmärsin laskea katseeni maahan ja ilokseni huomasin, että mättäillä sammaleen seassa piileskeli punaposkisia karpaloita. Sain noin kolmen litran ämpärini täyteen näitä todellisia vitamiinipommeja.

Happamiahan karpalot ovat, mutta niin hyviä pakkasesta sellaisenaan puuron päälle heitettynä. Karpalokiisseli kera kermavaahdon on suuri suosikkini. Pitäisi myös kokeilla jäisiä karpaloita kuuman kinuskikastikkeen kanssa. Se on kuulemma todellista herkkua. Karpalo sopii myös kuivattavaksi, jolloin sen voi heittää myslin sekaan. Käyttötarkoituksia on siis vaikka kuinka paljon, vaikka ensimmäinen ajatus on, että ne ovat liian happamia:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti