sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Mustikkajuustokakku

Itsenäisyyspäivän kunniaksi päätin leipoa mustikalla maistetun juustokakun. Kakku oli helppo leipoa ja se oli oikein maittavaa. Pohja oli mielestäni jokseenkin hieman paksu ja suolainen. Ensi kerralla vähennän hieman keksien ja voin määrää. Voi voisi olla suolatonta, jos se vaikka auttaisi tähän liialliseen suolan makuun. Myös keksien vaihtaminen toisiin voisi olla hyvä idea. Mutta itse "juusto-osa" oli siis herkullista ja maittavaa. Hieman kuin mustikkarahkaa kiinteässä muodossa:) Nam nam!
Pohja: (nyt käytin näitä määriä)
- 400g Digestive keksejä
- 200g voita

Täyte:
- 2dl kermaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 500g rahkaa
. 3dl mustikoita
- 1/2dl sokeria
- 2tl vaniljasokeria
- 5 liivatelehteä

Päällinen:
- 3dl mustikoita
- 1/2dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- 2 liivatelehteä

Laita liivate lehdet hetkeksi pehmenemään kylmään veteen. 
Murskaa keksit ja laite ne leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Sulata voi ja kaada se keksien päälle. Sekoita aineksi hyvin ja painele tiukasti vuuan pohjalle. 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita seos hyvin. 
Keitä mustikat ja lisää joukkoon pehmenemässä olleet liivate lehdet. Valuta mustikkaseos kermaseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Päällistä varten liota liivate lehtiä hetki kylmässä vedessä. Kiehauta mustikat kattilassa, lisää joukkoon vesi ja sokeri. Jos haluat kiiltävän pinnan ilman marjoja, siivilöi seos tässä vaiheessa. Lisää kuumaan seokseen liivatelehdet ja kaada seos varovasti jäähtyneen kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti