Juhannuksena herkuttelimme mango-juustokakulla. Kakku ei vaadi paistamsita, joten sen tekeminen onnistui mökillä. Tämä oli mielestäni oikein maukas ja raikas. Hyvin kakku tuntui maistuvan myös muille, eikä sitä jäänyt juuri lainkaan:)
Pohja:
- n. 200g digestive keksejä
- 75g voita
Täyte:
- 6 liivatelehteä
- 1/2dl mangotölkin lientä
- 1tlk säilykemangoa soseena (250/400g)
- 300g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 1/2dl sitruunamehua
- 4dl kuohukermaa
Päälle:
- 3dl mangososetta (esim. lastenruokasosetta)
- 4 liivatelehteä
Murskaa keksit irtopohjavuokaan. Sulata voi ja kaada keksimurujen päälle. Painele murut tiukasti vuuan pohjaan ja laita hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
Vaahdota kermavaahto. Sekoita joukkoon tuorejuusto, soseutettu mango ja muut maustavat aineet. Liuota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna 1/2dl mangolientä mikrossa ja liuota liivatelehdet liemeen. Lisää liivatelehtiliemi täyteseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
Päällystää varten liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sekoita ne sen jälkeen noin 1/2dl mangososetta. Kuumenna sosetta ja liivatelehtiä hetki mikrossa, niin että liivatteet liukenevat. Lisää joukkoon loppu mangososeesta ja kaada kakun päälle irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa ja jähmettymisen jälkeen koristele kakku halutessasi mangoviipaleilla ja vaikka kermavaahdolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti