Ystäväni antoi minulle tutustumismatkan pastan ihmeelliseen maailmaan. Teimme pastataikinan itse ja veivasimme siitä nauhapastaa. Voi että tämä oli hauskaa! Mikään pikaruoka ei ole kyseessä joten pastan askartelu jää viikonloppujen iloksi. Arki-iltana siitä on turha haaveilla tai sitten pitää hakea tuorepastaa kaupan hyllyltä:)
Pastataikina, 2:lle:
- 2 kananmunaa
- 100g vehnäjauhoja
- 100g durumvehnäjauhoja
- ripaus suolaa
Taikinaan voi käyttää pelkästään durumvehnäjauhoja, jos haluat. Tällöin pastasta tulee keltaisempaa. Me päädyimme jauhojen sekoitukseen.
Kaada jauhot kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa mihin lisäät kananmunat. Nupi kananmunat jouhojen sekaan pikkuhiljaa. Kun kananmunat ja jauhot ovat sekaisin vaivaa taikinaa ainakin noin 10 minuuttia jotta taikinasta tulee pehmeää, notkeaa ja kimmoisa. Pastataikina on valmis, kun taikina palautuu nopeasti sormella painettaessa Kananmunan koosta riippuen jauhojen määrä voi hieman vaihdella. Kääri valmis taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Taikinaa työstetään pastakoneella aloittaen suurimmalla telavälillä. Väliä pienennetään asteittain jolloin pastalevy ohenee. Jos et omista pastakonetta, voi taikinan kaulita ohueksi. Tasaisen tuloksen saaminen on vain hieman haastavampaa.
Valmiin pastalevyn leikkasimme veitsellä nauhaksi. Ennen leikkaamista levy on jauhotettava hyvin jotta nauhat irtoavat toisistaan. Myös valmiit nauhat tulee jauhottaa uudelleen hyvin, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa. Nauhoja on hyvä pöyhiä kevyesti jauhotetuin käsin.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Sopiva keittoaika on noin 3-4 minuuttia pastan leveydestä ja paksuudesta riippuen. Kannattaa ensin testata sopiva keittoaika muutamalla pastanauhalla.
Keitetylle pastalle teimme kastikkeen parsakaalista, sipulista, ranskankermasta, parmesaanista, ja mausteista. Voi että tämä maistui hyvältä! Ruuan eteen todella kannattaa nähdä vaivaa, koska silloin se maistuu paljon paremmalta!:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti