Vaikka kesä on jo pitkällä, sain käsiini tuoreita ja hyviä raparperejä. Innostuin leipomaan niistä maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Piirakasta tulikin oikein herkullinen ja se keräsi kehuja monelta vieraalta. Vaniljakastike tai jäätelö antaa piirakkaa viimeisen silauksen, mutta se on herkullista myös sellaisenaan. Reseptin piirakkaan otin täältä. Sama ohje hieman lyhennettynä myös alta. Tämä on minun maistamistani raparperipiirakoista ehdottomasti paras, joten laitan ohjeen taatusti talteen.
Muruseos:
- 8dl vehnäjauhoja
- 3dl sokeria
- 2tl leivinjauhetta
- 2tl soodaa
- 2tl vaniljasokeria
- 250g voisulaa
Pohjataikina:
- noin 2/3 muruseoksesta
- 2dl piimää
- 1 kananmuna
Täyte:
- 1l raparperinpaloja
- 500g rahkaa
- 2dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3tl vaniljasokeria
Pinnalle:
- noin 1/3 muruseosta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet, lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Ripottele pohjan päälle litra raparperipaloja. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti