perjantai 24. toukokuuta 2013

Nokkoskeitto

Alkukesäni ihmeellisiin kotkotuksiin kuuluu nokkoskeitto. Sitä pitää tehdä ainakin yhden kerran.
Nokkoset kannattaa kerätä silloin kun ne ovat vielä pieniä, reilusti ennen kukintaa. Ne tulee ryöpätä ennen käyttöä eli keittää vedessä 4-5 minuuttia. Keitin veden voi laimennettuna käyttää kasvien kasteluun. Siinä on paljon kasvien tarvitsemia ravintoaineita. Ryöppäämisen jälkeen nokkoset silputaan. Sitten pääseekin jo keiton tekoon.
Nokkoskeittoa
Ainekset:
- 2 l nokkosia (tuoreina ennen ryöppäystä)
- 2 rkl voita
- 3-4 rkl hiivaleipäjauhoja
- 7(-10) dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1dl maitoa tai kermaa
- mausteeksi ruohosipulia ja muskottipähkinää

Voi sulatetaan kattilassa ja sen joukkoon lisätään jauhot. Vesi lisätään joukkoon vähitellen, jotta ei muodostu paakkuja. Seuraavaksi lisätään keittoon ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä kasvisliemikuutio. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää mausteet sekä maito.
Tarjoa keittoa keitettyjen kananmunien kanssa.

Ei uskoisi, että mokomasta polttiaisesta tulee näin maukas keitto:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti