torstai 9. toukokuuta 2013

Täytetyt juustosarvet

Vapaapäivät ovat mahtavia. Silloin on aikaa puuhastella kaikkea, mihin arkena ei tahdo olla aikaa. Näin helatorstain iloksi päätin leipoa täytettyjä juustosarvia. Kaapista löytyi kaikki raaka-aineet taikinaan, mutta täytteeksi sopivia aineita oli niukemmin, joten tyydyin pelkään juustoon ja kinkkuun. Täytevaihtoehtoja on paljon, joten sarviin voi valita mieleisensä tai keksiä itse luovia yhdestelmiä:) En ole aikaisemmin kokeillut tätä reseptiä. Mielestäni se on ihan toimiva. Täyte ratkaisee suurelta osin sen, minkä makuisia sarvista tulee.

Taikina:
- 5dl vettä
- 1pss kuivahiivaa
- n.13-14dl hiivaleipäjauhoja
- 2tl suolaa
- 1/2dl öljyä

Täyte maun mukaan, esim:
- 150g kinkkua
- 1 punainen paprika
- 2dl (emmental) juustoraastetta
- 1tl basilikaa

Pinnalle
- Kananmunaa
- Unikonsiemeniä tai kaurahiutaleita

1. Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu hiiva. Lisää suola ja vähitellen loput jauhot sekä rasva. Kohota taikinaa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Juustosarvien taikina kohoamassa

2. Pienennä täytteet ja sekoita ne keskenään.

Kinkkua ja juustoa juustosarvien täytteeksi

3. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Kaulitse taikinapalat pyöreiksi levyiksi (halkaisija n. 30cm). Jaa jokainen levy noin 10 osaan.
Annostele täytettä jokaiselle kolmiolle ja kääri sarvet muotoon. Anna kohota hetki pellillä liinan alla. Voitele sarvet munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä tai kaurahiutaleita.


4. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Vastapaistettuja juustosarvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti