Sosekeittoreseptien kokoelmani sai joukkoonsa bataattikeiton. Tämä oli jotenkin niin kovin herkullista ja helppoa valmistaa, että se pääsee suosikkilistalleni. Reseptistä tulee keittoa melkoinen kattilallinen (noin 6 annosta). Halusin tehdä keittoa pakastimeen pahan päivän varalle. Kannattaa tehdä vain puolikas annos jos syöjiä ei ole kovinkaan monta.
- 1kg bataattia
- 1-2 sipulia
- 2kpl kasvisliemikuutiota
- 15dl vettä
- valkopippuria
- timjamia
- 4 dl ruokakermaa
Laita kuorittu pataatti ja sipuli kattilaan. Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot ja vesi. Keitä juurekset kypsiksi ja mausta pippurilla ja timjamilla. Soseuta keitto. Lisää joukkoon ruokakerma ja kiehauta uudelleen. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja hieman suolaa.
Bataattikeittoreseptejä on monenlaisia eikä tämä minun ole välttämättä se kaikkein paras, mutta itse pidin tästä versiosta:) Bataatti on mielestäni mielenkiintoinen juures. Se sisältää paljon terveellisiä aineita ja matkustaa tänne meille kaukaa. Alkuperä on Keski- ja Etelä-Amerikassa. Mukulan kypsyminen vie aikaa (2-9kk!) ja niitä on eriväreissä. Jos kiinnostaa, lue lisää täältä. Maistuvia hetkiä bataatin parissa;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti