torstai 12. helmikuuta 2015

Mango-kookosvanukasta jälkiruuaksi

Mango-kookosvanukasta lasikulhossa
Mango-kookosvanukas on helppo tehdä, mutta se pitää muista tehdä hieman ennen jälkiruokahetkeä, sillä vanukkaan on hyydyttävä jääkaapissa muutama tunti. En käytä kookosmaitoa kovinkaan usein ja enimmäkseen olen antanut sillä makua suolaisiin ruokiin; keittoihin ja pataruokiin. Nyt halusin kokeilla vanukasta mangon kera. Ajatus kuulosti herkulliselta, mutta lopputulos ei ollut yhtä hyvä kuin ajatus. Minusta vanukkaasta tuli jotenkin liian makea ja selvästikään en pidä kookoksen mausta niin paljoa kuin kuvittelin:) Maku ei siis ole paras mahdollinen minun mieleeni, mutta todennäköisesti oikeat ja todelliset kookosmaidon ystävät voivat tästä vanukkaasta pitää.

- tuoretta mangoa tai säilykemangoa päälle tarjouluun
 Vanukas:
- 1prk (400g) kookosmaitoa
- 3/4dl sokeria
- 2 kananmunan keltuaista
- 2rkl maissitärkkelysjauhoja
- 1tl vaniljasokeria

Sekoita kattilassa kookosmaito, sokeri, kananmunan keltuaiset ja maissitärkkelys. Kuumenna sekoittaen, kunnes vanukas kiehahtaa ja saostuu. Mausta vaniljasokerilla. Kaada vanukas tarjouluastioihin, peitä astiat kelmulla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Kuori ja viipaloi mango vanukkaiden päälle ennen tarjoulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti