Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa tehdä itse mustikkakukkoa. Odotukseni olivat korkealla sillä minun maistamani mustikkakukot ovat olleet aina herkullisia. Tällä reseptilla kukosta tuli kuitenkin liian makea minun makuuni. Ensi kerralla laitan sokeria vähemmän. Kyllä tämäkin mustikkakukko tuli syötyä makeudesta huolimatta, joten en onnistunut herkkua täysin pilamaan:)
Taikina:
- 200g voita
- 1 1/2dl sokeria
- 4 1/2d. ruisjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
Täyte;
- 400g mustikoita (itse käytin pakastemustikoita)
- 1 1/2dl sokeria
- 1/2dl perunajauhoja
Sulata voi kattilassa. Lisää joukoon sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhojen joukkoon rasvasokeriseos. Sekoita tasaiseksi. Laita noin puolet takinasta uunivuokaan ja jätä loput taikinasta odottamaan kantta varten. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajouhot keskenään. Laita mustikkaseos vuokaan takinan päälle. Laita loput taikinasta mustikoiden päälle kanneksi niin että täyte peittyy. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes taikina on kypsä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti