Vieraiden ja itseni iloksi leivoin tässä yksi päivä porkkanakakkua. Kun aloitin leipomisen, huomasin että minulla ei ole yhtään rasvaa/leivontamargariinia. Minun piti siis löytää resepti, missä voita ei tarvita. K-ruoka.fi sivuilta löysin reseptin, missä voita ei tarvittu. Ja tämä kakku olikin oikein hyvää ja mehevää! Pistän reseptin talteen ja teen toistekin! Kuorrutteen kanssa improvisoin ja jätin vain voin/rasvan pois. Hyvää tuli näinkin:)
Taikina:
- 5-7porkkanaa raasteena
- 3 kananmunaa
- 3dl sokeria
- 1 1/2dl öljyä
- 3 1/2dl vehnäjauhoja
- 2tl kanelia
- 1tl soodaa
- 1tl leivinjauhetta
Kuorrute:
- 200g maustamatonta sulatejuustoa
- 1dl tomusokeria
- 1tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 3l, kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja irrota kakku vuuasta.
Kakun jäähdyttyä sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja laita kuorrute kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Makeiden leivonnaisten leipominen onnistuu näemmä ihan hyvin ilman voitakin:) Pitää vain hetki hakea sopivaa reseptiä, mutta onneksi netti on pullollaan jos jonkinlaisia ohjeita. Vieraat (ja minä minä siinä sivussa) saivat suunsa makeaksi kahvin kanssa:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti