torstai 2. huhtikuuta 2015

Saaristolaissämpylät

Saaristolaissämpylät
Löysin reseptin sämpylöihin, joiden pohjana on omenamehu. Kokeilin reseptiä mökkiviikonlopun aikana ja hyvin sämpylät maistuivat kaikille:) Näissä sämpylöissä oli mukavasti makua ja ne ovat helppoja perussämpylöitä joiden leipominen käy nopeasti. Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä leipomisesta.

- 5dl omenamehua
- 1 1/2dl siirappia
- 1 1/2tl suolaa
- 1tl fenkolin siemeniä
- 1tl kuminan siemeniä
- 1/2tl pomeranssinkuorta
- 2dl kaljamaltaita
- 1ps kuivahiivaa
- 3dl (karkeita) täysjyväruisjauhoja
- n. 7dl vehnäjauhoja

Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Lisää nesteeseen siirappi, suola ja rouhitut siemenet. Sekoita joukkoon maltaat sekä ruisjauhot joihin on sekoitettu hiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota noin 45 minuuttia. Leivo taikinasta pyöräitä sämpylöitä. Anna kohota uunipellillä noin 10 minuuttia, paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Saaristolaissämpylät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti