Tämäkin kirjoitus olisi pitänyt tehdä jo pääsiäisenä, mutta unohdin sen silloin ja nyt haluan kuitenkin laittaa reseptin muistiin näihin maitosuklaa kuppikakkuihin. Joten tässä tulee hieman jälkijunassa pääsiäsiherkkuja:) Kuorrute on kermavaahtoa ja suklaata, nam! Se on enemmän minun makuuni kuin tomusokerista tehdyt kuorrutteet, mitkä ovat jotenkin liian makeita minun mielestäni. Pääsiäisena leivoin nämä maitosuklaa kuppikakut pieniin muffinsivuokiin. Näin yhdestä kuppikakusta sai kaksi pientä suu palaa ja se oli riittävästi kaikkien muiden herkkujen lisäksi. Suurta muffinsia ei olisi kukaan jaksanut syödäkään. Mutta nämä pienet versiot katosivat nopeasti keittiön pöydältä.
Taikina, n. 12kpl normaalin kokoisia kuppikakkuja
- 100g voita
- 2 kananmunaa
- 2dl fariinisokeria
- 2dl vehnäjauhoja
- 1/2dl kaakaojauhetta
- 1tl leivinjauhetta
- 2tl vaniljasokeria
- 100g maitosuklaata raasteena
Kuorrute
- 2dl kuohu- tai vispikermaa
- 150g maitosuklaata
Tee ensin kuorrute. Lämmitä kerma kattilassa (huom! älä anna kiehua), lisää joukkoon suklaa. Hämmennä kunnes suklaa on sulanut. Ota seos liedeltä ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Kun kuorrute on jäähtynyt, vatkaa vaahdoksi.
Taikina: Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kuivat aineet ja suklaa taikinaan varovasti nostelemalla, sekoita kunnes taikina on tasaista. Jaa taikina paperisiin vuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Kuorruta täysiin jäähtyneet muffinsit vaahdotetulla kuorrutteella ja kortistele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti