perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kotitekoista mysliä

Olen yhdenlainen myslin suurkuluttaja, mutta olen myös tarkka, mitä mysliä syön:) Kaupan myslit ovat usein mielestäni liian makeita ja jotenkin mauttomia. Olenkin tehnyt muslini itse jo jonkin aikaa. Tällä viikolla purkki tyhjeni ja piti tehdä täydennystä. Ohjetta on helppo muokata ja tarvittaessa muuttaa niin, että raaka-aineet löytyvät kotoa kaapista.

Itse tehtyä myslia uunipellillä.
Sekoita keskenään kuivat aineet:
- 10dl kaurahiutaleita
- 1dl rouhittuja maapähkinöitä
- 2dl auringonkukan siemeniä
-1dl sesaminsiemeniä
-1dl pellavansiemeniä

Näiden joukkoon lisätään 1dl oliiviöljyä kuiva-aineita koko ajan sekoittaen (jotta öljyä saadaan tasaisesti joka paikkaan). Sitten seos levitetään uunipellille ja paahdetaan 175 asteessa 15-20 minuuttia. Mysliä kannattaa sekoittaa paahtamisen aikana ainakin kerran, jotta päällimmäiset eivät pala ja pohjalla olevat pääsevät myös paahtumaan. Kun mysli on jäähtynyt, lisään siihen joko kuivattuja marjoja tai omenalastuja. Myös rusinat ja vastaavat käyvät. Ja sitten mysli purkkiin ja nauttimaan:)

Itse tehty mysli voittaa kaupan myslit mennen tullen ja saa itse päättää, kuinka paljon siinä on sokeria. Minä en laita sokeria lainkaan, koska mielestäni mysli on näin parempaa. Mutta mikään ei estä kokeilemaan erivaihtoehtoja ja vaihtamaan raaka-aineita toisiksi (esim. enemmän pähkinää ja vähemmän kaurahiutaleita tms.).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti