
Pohja on tehty Digestive-kekseitä. Eli siinä on 1/2 pakettia (200g) Digestive-keksejä ja 75g voita. Keksit murskataan ja niiden sekaan lisätään sulatettu voi. Massa laitetaan irtopohja vuukan pohjalle. Vuuan pohjaan laitoin voipaperin, jotta kakun pystyi lopuksi paremmin siirtämään tarjouluastiaan.
Valkoinen kerros:
4dl piimää
2dl kuohu/vispikermaa kevyesti vatkattuna
2dl maitorahkaa
2dl sokeria
(1-)2 sitruunan mehu
6 liivatelehteä
Vatkasin kerman aluksi pehmeäksi vaahdoksi. Liivatelehdet liuotin puristettuun sitruunamehuun, mistä olin siivilöinyt siemenet ja muut "roskat" pois. Sitten sekoitin kaikki aineet kerman joukkoon. Seos kaadetaan varovasti keksipohjan päälle irtopohjavuokaan. Tämän jälkeen valkoisen täytteen on annettava hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mutta miellään vaikka yön yli.
Päällimmäiseen hillokerrokseen laitoin tyrnihyyteloä. Lämmitin hyytelön kattilassa juoksevaksi. Hyytelöä laitoin noin 2,5dl ja vettä 0,5dl. Kun liuos oli juoksevaa, liuotin siihen 3 liivatelehteä. Seuraavaksi tämä seos kaadetaan varovasti kakun valkoisen osan päälle. Huom! Seos ei saa olla kuumaa, jottei se valu koko kakun alimmaiseksi. Tämän jälkeen ylimmän kerroksen annetaan jälleen jähmettyä jääkaapissa. Ennen tarjoulua kakun voi koristella marjoilla.
Päällimmäiseen kerrokseen voi käyttää melkein mitä vain. Yksi hyvä vaihtoehto on lasten mangosose, mitä saa kaupasta. Pääsasia, että seosta on noin 2-3dl, jotta sitä on riittävästi. Ja eikun herkuttelemaan!:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti