Kahvin juomiseni alkaa samaan uusia ulottuvuuksia:) Toteutin suunnitelmani valmistaa itse makusiirappia kahvin joukkoon. Käytin hieman aikaa sopivan maun valitsemiseen. Päädyin appelsiiniin, koska kaikki muut mieluisalta kuulostavat maut vaikuttivat kovin jouluisilta (kaneli ja kardemumma esimerkiksi). Siirapin teko yllätti helppoudellaan.
Käytin siirappiin kolmesta appelsiinista puristetun mehun (noin 3dl) sekä 1,5-2dl sokeria. Laitoin mehun ja sokerin kiehumaan kattilaan noin 10-15 minuutiksi. Keittämisen jälkeen purkitin siirapin ja annoin jähtyä. Siirapista ei tullut kovinkaan paksua, mutta ei sen tarvitse ollakaan.
Vajaa teelusikallinen siirappia riittää kupilliseen kahvia. Kahvi on hyvää sellaisenaankin, mutta siirappi antaa kahviin hieman juhlavuutta ja mukavaa vaihtelua. Suosittelen kokeilemaan! Itse aion testata siirappia myös lämpimän kaakaon ja teen maustamiseen. Jotenkin minulla on sellainen olo, että se sopisi myös niihin:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti