keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Karpalo-kaurakeksit

 
Nämä karpalo-kaurakeksit sopivat vaikka aamupalaksi! Ne ovat mukavan rapeita pureskella ja maku on erilainen verrattuna muihin leipomiini kekseihin. Nämä ovat oikein maukkaita, mutta leipominen on hieman haasteellista. Taikinasta on hyvin hankala muotoilla palloja, jotka pysyvät kasassa paistamisen jälkeen. Itselläni ehkä 1/4 kekseistä oli pelkkää murua paistamisen jälkeen:) Nämä siis vaativat hieman harjoittelua, jotta ne saa pysymään kasassa. Mutta mielestäni ne olivat vaivan väärti. Ja se keksimurukin maistuu hyvältä, vaikka murun syöminen onkin hieman työlästä:)

Taikina, noin 16 keksiä:
- 125g vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 30g maissihiutaleita
- 110g kuivattuja karpaloita
- 70g kaurahiutaleita
- 110g fariinisokeria
- 80g rusinoita
- 1 1/4dl oliiviöljyä
- 1(-2) kananmunaa
- 1rkl hunajaa

Sekoitin jauhot, maissihiutaleet, karpalot, kaurahiutaleet, sokerin ja rusinat suuressa kulhossa.
Yhdistin öljyn, kevyesti vatkatun kananmunan ja hunajan toisessa kulhossa.
Sitten yhdin seokset ja sekoitin hyvin.

Pyörittelin taikinasta muutaman noin 1-2 ruokalusikallisen kokoisia palloja, jotka asetin pellille ja hieman litistin. Tässä vaiheessa huomasin, että taikina ei oikein pysy koossa. Lisäsin taikinaan yhden kananmunan ja tämän jälkeen taikinaa olikin helpompi käsitellä ja pyöritellä palloja.
Paistoin keksejä 200 asteessa 10-12 minuuttia ja annoin niiden jäähtyä pellillä.

Oi oi kun nämä olivat hyviä teen kanssa!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti