Kuvassa kakku ei näytä kovinkaan herkulliselta, koska kuva epäonnistui melko täydellisesti:( Leivoin kakun työpaikalleni joulunyyttäreihin ja otin kuvan melkoisessa kiireessä samalla kun laitoin kakkua tarjolle. Kun minulla olis seuraavan kerran ollut tilaisuus ottaa parempi kuva, oli kakku jo hävinnyt parempiin suihin. Se siis maistui mukana olleille oikein hyvin. Ei siis anneta huonon kuvan johtaa harhaan.
Pohja:
- 2 munaa
- 3/4dl sokeria
- 3rkl kaakaojauhetta
- 3rkl vehnäjauhoja
- 3rkl perunajauhoja
- 1/2tl leivinjauhetta
Väliin:
- 2dl mustaherukkahilloa¨
Täyte:
- 4 liivatelehteä
- vettä
- 250g tummaa suklaata
- 250g maitorahkaa
- 1/2dl sokeria
- 1rkl vaniljasokeria
- 2 1/2dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
Pinnalla:
- Suklaarouhetta tai -makeisia
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Annan pohjan jäähtyä.
Siisti vuuan reunat ylimääräisestä korppujauhosta. Levitä pohjan päälle mustaherukkahillo.
Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sulata suklaa pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vaahdota vanilliinikastike,
Sekoita maitorahkan joukkoon jäähtynyt suklaa sekä vaahdotettu vanilliinikastike. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Lisää liivateseos taikinaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuuasta ja kortistele pinta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti