tiistai 23. joulukuuta 2014

Pistaasipähkinäpallot

Joulun jälkeen minulla ei ole enää hyviä tekosyitä leipoa makeaa mahan täydeltä, joten nyt piti vielä viimeisessä hädässä kokeilla tällaisia pistaasipähkinäpalloja. Nämä oli minun mielestäni oikein hyviä. Käyvät karkin korvikkeesta ja aion kyllä tehdä näitä toistekin. Suosittelen siis kokeilemaan.

- 1 1/2dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
- 1dl manteleita
- 2dl tomusokeria
- noin 2rkl kylmää vettä.
Kuorrutukseen
- n. 50g tummaa suklaata

Kuori pistaasipähkinät ja jauha manteleiden, tomusokerin ja veden kanssa tasaiseksi kiinteäksi massaksi. Pyörittele massasta käsissä noin ruokalusikallisen kokoisia palloja. Nosta pallot jähmettymään jääkaappiin. Sulata suklaa ja kasta pallot suklaaseen. Anna jäähtyä kylmässä. Aseta halutessasi vuokiin.

Itse en halunnut käyttää vuokia vaan asetin pallot pahviseen rasiaan leivinpaperin päälle. Nämäkin makeiset menevät lahjaksi. Toivottavasti ne ovat saajan mieleen. Minä ainakin tykkäsin kovasti ja oli melkoinen kiusaus jättää niistä osa itselle nautittavaksi, mutta vältin kuitenkin kiusauksen:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti