maanantai 19. elokuuta 2013

Kahden suklaan keksit

Makeaa mahan täydeltä. Näistä kekseistä voi todellakin sanoa niin. Ne ova todella makeita ja rasvaisia. Eivät minun suosikkejani, mutta tulipahan kokeiltua:) Keksit levisivät valtavasti uunissa. Laitoin pellille noin 1 teelusikallisen taikinaa ja ne silti levisivät halkaisijaltaan n. 10 senttisiksi! Taikinasta tuli keksejä vaikka kuinka paljon, joten suosittelen kokeilemaan ensin puolikkaalla taikina määrällä. Multa meinasi puhti loppua kesken näitä paistaessa:)

Taikina:
250 g voita
3 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
180 g tummaa suklaata
180 g valkosuklaata

1. Sulata voi. Sekoita sulaan voihin sokeri ja kananmunat.
2. Pilko suklaat pieneksi.
3. Lisää taikinaan loput aineet ja suklaat. Sekoita tasaiseksi.
4. Ota nokare taikinaa ja laita se pellille leivinpaperin päälle. Yhdelle pellille kannattaa laittaa kerralla vain noin 6 nokaretta taikinaa.
5. Paista pikkuleipiä 180-asteisen uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia kunnes reunat ovat hieman kullanruskeat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti