sunnuntai 18. elokuuta 2013

Suolaisia minipiirakoita

Päätin eilen leipoa lauantai iltapäivän iloksi. Netistä löysin ohjeen pieniin suolaisiin piirakoihin ja innostuin kokeilemaan niitä. Jo ainekset kuulostivat hyviltä ja maukkaita näistä pienistä piirakoista tulikin:) Käteviä tarjottavia vaikka vieraille. Pitää vaan ensin saada niitä vieraita:) Nämä piiraat tulee nyt syötyä omin voimin, mutta ehkä ensikerralla saan apua:)

Taikinasta tulee noin n. 24 kpl. Täytettä jää helposti hieman yli, mutta sitä voi laittaa vaikka leivän päälle tai käyttää jotenkin muuten.

Rahkavoitaikina:
100 g voita
150 g maitorahkaa
2.25 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta

Täyte:
150 g aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa
100 g pepperonia pieneksi pilkottuna
1 makea keltainen paprika pieneksi pilkottuna
vajaa 1/2 pkt aurajuustoa

Pehmennä voi mikrossa. Sekoita joukkoon maitorahka. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes ne juuri ja juuri sekoittuvat. Älä vaivaa taikinaa. Laita jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi.

Kaulitse taikina suht ohueksi. Ota muotilla haluamasi muotoisia palasia. Itse käytin juomalasia muottina. Pistele pohjat haarukalla, niin ne eivät kohoa liikaa, jos täytettä on vähän. Levitä päälle noin 1 tl täytettä.

Paista 200 asteessa n.10-15 minuuttia, kunnes ovat reunoilta kullanruskeat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti