keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsakeittoa kupissa
Perhetuttuni antoi noin kilonpainoisen kesäkurpitsan. Siitä piti keksiä ruokaa ja päädyin kesäkurpitsakeittoon. Sosekeitot ovat minun mielestäni herkullisia ja helppoja ruokia. Ne soveltuvat myös hyvin pakastettavaksi kiireisten päivien varalta. Lisäksi sosekeittojen ainekset ovat yleensä perusaineksia joita jääkaapista saattaa löytyä eikä kaupassa käyntiä näin ollen tarvita. 
Kesäkurpitsakeitto:
- 1 kesäkurpitsa (noin 400g)
- 2 rkl öljyä tai voita
- 1-2 sipulia
- mustapippuria
- 6dl vettä
- kasvisliemikuutio
- 200g sulatejuustoa
- suolaa ja yrttejä oman maun mukaan
Raasta kesäkurpitsa kuorineen karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia ja kesäkurpitsaa hetki pannulla öljyssä/voissa. Älä ruskista. Mausta mustapippurilla.
Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Lisää kuullotetut vihannekset kasvisliemeen ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. 
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää yrtit. Itselläni oli basilikan lehtiä noin 10 kappaletta.
Lisää keiton joukkoon sulatejuusto ja lämmitä keittoa niin että juusto sulaa. Tarjoile lämpimänä.

Keitosta saa mukavia muunnelmia vaihtamalla mausteyrttejä ja juustoa. Itse käytin tällä kertaa maustamatonta Viola-juustoa, mutta juustosta osan voisi varmasti vallan hyvin koravata aurajuustolla tai mustapekka juustolla. Taidankin kokeilla ensi kerralla:)
Herkullista kesäkurpitsakeittoa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti