keskiviikko 13. elokuuta 2014

Mustaherukkahyytelö

Mustaherukoista saa hyvää hyytelöä, mikä sopii sellaisenaan esimerkiksi jogurtin sekaan tai liharuokiin mausteeksi. Parhaiten hyytelö onnistuu hieman raaoista marjoista. Täysin kypsät ja pehmeät marjat hyytyvät hieman huonommin, joten niitä käytettäessä joutuu ehkä käyttämään hieman enemmän sokeria. 

- 2 litraa puolikypsiä mustaherukoita
- 4 dl vettä
- 1 kg hillosokeria

Mittaa vesi ja marjat kattilaan ja keitä niistä vahvaa mehua. Siivilöi mehu. Älä painele marjoja siivilöidessäsi jotta mehu pysyy kirkkaana. Mittaa että mehua on noin 7,5dl laimenna tarvittaessa vedellä.

Kaada mehu puhtaaseen kattilaan ja lisää joukkoon hillosokeri. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Tee välissä hyytelöitymiskoe: Ota ruokalusikallinen keitosta lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu on hyytelö valmista.
Poista keitos liedeltä ja purkita. Anna hyytyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti