torstai 21. elokuuta 2014

Yrttinen uunikampela

Päivän ruokalajina oli tänään kampela. Kala on peräisin Norjan vesiltä, mistä poikakaverini on käynyt sen kalastamassa. Nyt kala pääsi pakastimesta keittiön pöydälle käsittelyyn. Hetken sitä ihmettelin ja mietin, mistä alkaisin.
En ole ennen fileroinut kampelaa ja jännitystä täynnä ryhdyin työhön. Filerointi onnistui yllättävän helposti ja sain aikaiseksi neljä filettä.
Yrttinen uunikampela:
- yksi kampela
- basilikaa
- timjamia
- tilliä
- 5 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl sitruunan mehua
- 0,25 rkl merisuolaa
- valkopippuri

Laita kalafileet öljyllä voideltuun vuokaan. Hienonna yrtit ja sekoita ne muiden aineiden kanssa. Hiero yrttiseos fileisiin. Peitä vuoka foliolla ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti