perjantai 8. elokuuta 2014

Pesto-kanaa uunissa

Basilikani on kasvanut valtaisasti ja tein siitä kotitekoista pestoa. Pestolle piti sitten keksiä käyttöä ja niinpä tein pestolla maustettua kanaa. Tästä tuli oikein herkullista ja tarjosin sitä riisin ja salaatin kera.
Raaka-aineet:
- kanan fileepihvejä
- 2 sipulia
- rasia kirsikkatomaatteja
- 1dl ruokakermaa
- n. 5rkl pestoa
- suolaa
- mustapippuria

Pienestin pari sipulia kuutioiksi ja laitoin ne uunivuokaan kirsikkatomaattien kanssa. Minulla oli jääkaapissa sekä punasipulia että tavallista sipuli, joten käytin molempia. Seuraavaksi ruskistin kanapihvit pannulla. Lisäsin kanapihvit uunivuokaan. Jokaisen kanapihvin päälle asettelin noin ruokalusikallisen pestoa. Lorautin vielä ruokakerman ja mausteet vuokaan. Tämän jälkeen paistoin vuokaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia (tai niin kauan että kasvikset kypsyivät). Loppu vaiheessa laitoin vuokaan kannen, jotta pesto ja kasvikset eivät pala.

Tästä tuli oikein hyvää. Pidän kovasti tällaisista nopeista ja helpoista ruuista joiden tekemiseen ei mene paljoa aikaa. Kiireisen arjen keskellä ei oikein ehdi tehdä mitään kovin aikaa vievää ja uunissa valmistettavat ruuat tulevat ikään kuin itsestään vahtimatta. Tätä reseptiä on myös helppo muokata sen mukaan, mitä kasviksia jääkaapista löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti