Basilika on säilynyt hyvänä parvekkeella näin pitkään. Se on valtavan kokoinen ja uskoni siihen, että saan sen syötyä leivän päällä tai salaatin joukossa alkaa loppumaan. Piti siis keksiä jotain, mihin tarvitaan paljon basilikaa. Pesto tuli ensimmäisenä mieleen ja ryhdyin tuumasta toimeen.
Tarvitset:
- 2 ruukkua basilikaa
- 50g pinjan siemeniä
- 1dl oliiviöljyä
- 1dl parmesaanijuustoa
- suolaa
- mustapippuria
Hienonna basilika. Itse käytin sauvasekoitinta lehtien hienontamiseen. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin. Ja siinä se sitten olikin, valmista tuli! Pesto on tietenkin parasta heti tuoreena, mutta sitä voi myös pakastaa ja käyttää myöhemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti