Puutarhan omenat ovat nyt parhaimmillaan. Omenasato tuntuu tänä vuonna olevan hyvä joten minäkin sain maistiaisia punaposkisista omenista. Niitä syö mielelään sellaisenaan mutta innostuin myös tekemään omenakaurapaistosta. Juuri uunista otettuna ja vaniljajäätelön kanssa nautittuna se on parhaimmillaan. Tämä on ehdoton syksyn herkku! Helppoa ja nopeaa valmistaa. Reseptistä löytyy varmasti montaa variaatiota, mutta idea on kaikissa sama.
- omenoita (5-6 on sopiva määrä)
- 100g voita
- 3dl kaurahiutaleita
- Mausteeksi sokeria ja kanelia maun mukaan
Omenat lohkotaan ja laitetaan uunivuokaan. Voi sulatetaan ja sen joukkoon sekoitetaan kaurahiutaleet ja mausteet. Seos kaadetaan omeinoiden päälle vuokaan. Paistetaan uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia (kunnes omenat ovat pehmenneet).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti