tiistai 10. syyskuuta 2013
Puolukkahyytelöä
Puolukkahyytelö on minun mielestäni oiva vaihtoehto hillolle. Se maistuu hieman pehmeämmälle, mutta suurin ero on koostumuksessa. Hyytelö lohkeaa mukavasti. Tavallisesti hyytelö tehdään mehusta, mutta en itse halunnut heittää marjojen kuoria pois, joten keitin ensin pari desilitraa vettä ja 1kg marjoja. Seuraavaksi soseutin marjat sauvasekoittimella. Sitten lisäsin noin 0,5kg hillosokeria ja keitin noin 20minuuttia. Tein välissä hyytymistestin, eli otin lientä pienen määrän lautaselle ja laitoin jääkaappiin. Sitten kun hyytymisaste miellytti minua, lopetin keittämisen ja purkitin hyytelön. Jos hyytelön tekee mehusta, saa siitä vielä kirkkaampaa ja läpikuultavampaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti