tiistai 17. syyskuuta 2013

Puolukkatuoremehu

Puolukkatuoremehua lasissaAhkeran puolukan keruun seurauksena olen hilloamisen lisäksi tehnyt puolukkatuoremehua. Käytin mehun valmistamiseen viinihappopussin ohjetta:

-2,5kg (n. 4l.) puolukoita
- 2l vettä
- 25g viinihappoa
- sokeria maun mukaan (0,5kg litraan mehua)

Survo puhdistetut puolukat. Sekoita viinihappo pieneen määrään vettä ja sekoita puolukkasurvoksen joukkoon. Lisää loppu vesi ja sekoita. Jätä mehu mehustumaan 1-2 vuorokaudeksi viileään.
Siivilöi puolukoista mehu. Sedeharsokankaalla saat kirkkaimman lopputuloksen. Itse käytin perinteistä keittiösiivilää. Lisää mehun joukkoon sokeri, pullota ja säilytä viileässä. Tarjoillaan kylmänä vedellä laimennettuna.

Tämä on minun suurta herkkuani! Onneksi sain sitä monta pullollista!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti