lauantai 25. lokakuuta 2014

Englantilainen omena-chutney

Olen ollut onnekas! Sain työkaveriltani monta pussillista herkullisia omenoita! Valtaosan söin sellaisenaan, mutta tein myös omenahilloa ja kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä omena-chytneytä. Tämä on loistava lisuke mm. juustojen kera ja olen syönyt sitä myös ruuan lisukkeena. Kiitokset työkaverille herkullisista omenoista ja kaverille tästä hyvästä reseptistä!

- 3 isohkoa hapanta omenaa
- 1 sipuli
- 2dl vettä
- 1dl rusinoita
- 2cm:n pala inkivääriä
- 1/2tl suolaa
- 1tl kanelia
- 1 1/5dl sokeria
- 1/5dl valkoviinietikkaa

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Lohkoa omenat kattilaan. Silppua sipuli. Lisää sipuli, vesi ja rusinat kattilaan. Keitä seos pehmeäksi kattilan kannen alla. Lisää joukkoon hienonnettu inkivääri, suola, kaneli, sokeri ja valkoviinietikka. Keitä seosta 15 minuuttia ilman kantta. Purkita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti