keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Omena-puolukkalimppu

Satokausi alkaa olemaan ohitse, mutta ennen sen loppumista ehdin vielä tehdä omena-puolukkalimppua. Tämä on oikein maukas leipä! Uusi suosikkini:) Omena ja marjat antavat leipään mukavasti makua!

- 5dl piimää
- 50g tuorehiivaa
- 1dl tummaa siirappia
- 2 1/2tl suolaa
- 1/2dl rypsiöljyä
- 2dl puolukoita
- 1 1/2dl karkeaa omenaraastetta
- 2tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
- 4dl ruisjauhoja
- n. 12dl vehnäjauhoja

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon murennettu hiiva, siirappi, suola ja öljy. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää puolukat, omenaraaste ja fenkolinsiemenet. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Taikinasta pitää tulla kimmoisaa. Peitä liinalla ja kohota yksi tunti. Vaivaa kohonnut taikina ja pyörittele kaksi limppua. Kohota limppuja liinan alla 30-45minuuttia. Vedä leipiin viillot terävällä veitsellä. Paista limppuja 250 asteessa 5 minuuttia ja tämän jälkeen laske lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä noin 40 minuuttia. Jos leivät tummuvat liikaa, peitä ne leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti